top of page

Hjemmelavet proteindrik til vægttab

Her har jeg lavet 3 opskrifter på proteindrik, da en proteindrik kan være gavnligt af flere grunde.

1. Mæthed: Proteiner giver en god mæthed i forhold til hvor mange kalorier de indeholder. Dette betyder at du kan reducere dit samlede kalorieindtag på en dag, og stadig føle mæthed. Det er hermed nemmere at undgå at snacke fx om eftermiddagen eller spise for stor portion til aftensmaden.

2. Et højt proteinindtag er også gavnligt både hvis du skal opbygge muskelmasse, og hvis du vil undgå at tabe for meget muskelmasse under dit vægttab. Det er almindeligt at tabe muskelmasse under et vægttab, men for at mindske tab af muskelmasse mest muligt, skal du indtage proteiner.

3. Protein er med til at sikre et stabilt blodsukker, ved at forhindre blodsukkerstigninger og blodsukker fald, da alt maden i kroppen skal fordøjes og det tager derfor længere tid at fordøje hele måltidet. Dette kan være behjælpelig i forhold til at forhindre trangen til søde sager og hjælper med til kontrol over sulten. 4. Disse proteindrik indeholder ikke bare proteiner, men også kostfibre, vitaminer og mineraler. Tilmed er der også antioxidanter fra frugt eller bær. Proteindrik kan indgår som en del af en sund og varieret kost, fx til morgenmad eller som et mellemmåltid i løbet af dagen. Jeg anbefaler altid at få proteiner fra naturlige kilder i stedet for ultraforarbejdet fødevarer som fx proteinpulver.

Proteindrik kan laves på forhånd, så de er nemme at tage med fx til morgenmad eller som eftermiddagsmåltid. Hvis du laver den aftenen før, skal du ikke bruge tid på det om morgenen.


Jordbærskyr

Prøve denne skyr smoothie med jordbær som giver en dejlig mæthed og indeholder 28 g protein. Og den smager fantastisk. Ingredienser: 15 g havregryn 15 g mandler

0,5 tsk citronsaft 200 g skyr 100 g jordbær optøet Du kan vælge at blende det hele sammen. Du kan også vælge at hakke mandler og riste de hakkede mandler på en tør pande sammen med havregryn. Blend citronsaft, skyr og jordbær. Kom de ristede mandler og havregryn ovenpå den blendet skyr og jordbær.

Næringsindhold i hele portionen til 1 person: Energi: 325 kcal

Protein: 27,8 g kulhydrat: 29,2 g

kostfibre: 4,9 g

Fedt: 9,5 gBlommeskyr

Denne blommeskyr som smager fantastisk Ingredienser: 15 g havregryn 15 g mandler

0,5 tsk vaniljesukker 200 g skyr 100 g blommer Du kan vælge at blende det hele sammen.

Ellers kan du vælge at hakke mandler og riste de hakkede mandler på en tør pande sammen med havregryn. Blend vaniljesukker, skyr og blommer Kom de ristede mandler og havregryn ovenpå den blendet skyr og blommer.

Næringsindhold i hele portionen til 1 person: Energi 342 kcal: protein: 27,6 g kulhydrat: 34,8 g kostfibre: 5 g fedt: 9,2 g


Proteindrik med æble og spinat

Smager frisk og lækker og giver en god mæthed.

Hjemmelavet proteindrik

Ingredienser: 15 g havregryn 15 g mandler 200 g skyr 100 g æble

100 g spinat 5 g honning

Du kan vælge at blende det hele sammen.

Ellers kan du vælge at hakke mandler og riste de hakkede mandler på en tør pande sammen med havregryn. Blend skyr, æble, spinat og honning Kom de ristede mandler og havregryn ovenpå den blendet skyr med æble og spinat. Næringsindhold: Energi: 382 kcal Protein: 30 g

Kulhydrat: 39,5 g Kostfibre: 7,5 g Fedt 9,7 g Har du svært ved at få styr på vægten, og når du ikke de mål du ønsker dig? Så kan jeg hjælpe dig. Jeg hedder Julie Petersen og er diætist, og hjælper mine deltagere til at kommer derhen hvor de ikke længere skal tælle kalorier eller spise efter strikse regler, men finde ind til det der passer til dem og deres dagligdag. Hos mig får du fuld sparing på dine udfordringer i dagligdagen. Hvis du vil vide mere om mig kan du se det lige her.


Her kan du læse om Heidi der har afsluttet et forløb hos mig.

Jeg er tæt på at afslutte et forløb ved Julie og har lige lyst til at dele min oplevelse.

Jeg har været på mange slankekure/diæter eller livsstilomlægninger, men hver gang er jeg efter kort tid endt, hvor jeg startede rent vægtmæssigt.

Jeg fik kendskab til Julie gennem en veninde, som var i gang med et forløb og talte meget positivt om det.

Det der fungerer så godt for mig er, at Julie kikker ind i mine daglige rutiner ift madvaner og hjælper mig med at se, hvor jeg kan gøre noget andet eller ændre lidt. Det betyder at Julie ikke opfordrer til en diæt med en helt masse man ikke må spise.

Hun kommer med gode ideer til hvad jeg kan spise, hvordan jeg læser indholds fortegnelsen på de madvarer jeg køber og hvad jeg skal kikke efter.

Julie er altid positiv og tager udgangspunkt i det der fungerer - hvis jeg ikke har tabt mig, når vi snakker sammen, så hjælper hun mig med ideer til at komme videre. Julie har stor respekt for, at hverdagen ikke kun handler om sunde kostvaner og vægttab og at der også kan være andre ting i ens liv der driller og derfor kommer hun med meget realistiske og brugbare ideer. Udover kosten kommer hun også med gode ideer til motivation og motion.

Jeg nyder mine samtaler med Julie, fordi hun altid får øje på små ting der kan hjælpe mig, mens vi snakker og fordi hun også hjælper mig med at genopfriske nogle af de ting vi har snakket om.

Julie får mine varmeste anbefalinger, når man som mig ønsker at smide nogle kilo.

Hilsen en der er rigtig godt på vej til at smide de sidste kilo"

Heidi Vig Jøker, Nr. Snede Hvis det har vagt din interesse kan du booke en gratis og uforpligtende samtale med mig lige her:


904 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page