top of page

Om diætist og ernæringsekspert Julie Petersen

Autoriseret klinisk diætist, cand.scient

Mange af mine klienter fortæller, hvor meget de har forsøgt at tabe sig, og hvor mange gange, de har måtte smide håndklædet i ringen - og desværre endt med at slå sig selv oveni hovedet over ikke at kunne lykkes med det vægttab, de drømmer så meget om. Derfor gør det mig så taknemmelig og glad, når jeg får lov til at hjælpe dem med deres vægttab. Et vægttab, de i den grad har fortjent. Ligesom du har fortjent det. Det kan jeg også hjælpe med som din diætist og ernæringsekspert. 

 

Jeg hjælper helt almindelig mennesker som dig og mig med kostomlægning, så du lettere kommer i mål og bliver ved med at holde din idealvægt (uden forbud og skrappe madplaner)

Det handler først og fremmest om at finde den helt rigtige vej for dig. Derfor arbejder jeg ikke med præfabrikerede kostplaner eller en lang liste af forbud og madvarer, du ikke må røre.  Det virker ikke. Det viser både videnskaben og min erfaring. 

 

Som diætist og ernæringsekspert er det min fineste opgave at hjælpe dig med at skabe en hverdag med kostvaner, der gør dig godt og holder dig sund og rask. Det kræver først og fremmest, at vi kigger på din hverdag og herefter lægger en plan, der passer ind i dit liv. At starte på en 10 dages intensiv og restriktiv plan kan i mange tilfælde give dig et hurtigt vægttab, men du vil sandsynligvis tage dem alle på igen lige så hurtigt, som du tabte dem. Det vil jeg så gerne hjælpe dig med at undgå og i stedet skabe vaner, der gør dig godt og får dig til at tabe de kilo, du har brug for. 

 

Læs mere om, hvordan du kan få hjælp til vægttab hos mig lige her
 

Men hvad er en diætist egentligt?

En diætist er en fagperson, der har en professionsbachelor som klinisk diætist. Jeg har tilmed en overbygning som kandidat i klinisk ernæring og derfor en tung faglig ballast. En diætist vejleder altid ud fra sundhedsstyrelsens retningslinje. Det betyder også, at når du får hjælp af en diætist, får du kostråd og ernæringstip, der er funderet i videnskaben og med rødder i det, vi ved, der virker.  Vil du læse mere om, hvad en diætist er, så læs mere i denne artikel

 

Min baggrund for at kunne hjælpe dig som ernæringsekspert og diætist 

Jeg har gennem mange år arbejdet med kostvejledninger og diætbehandlinger til borgere med ønske om kostændringer. Her har jeg primært arbejdet med vægttab, diabetes, KOL, cancer, hjertevenlig kost, undervægtige og kost til småtspisende ældre. Jeg har nu valgt at starte op som selvstændig diætist, da jeg brænder for at hjælpe andre med kostændringer. Særligt kostændringer i forbindelse med sygdom eller for at undgå sygdom har jeg et mål om at hjælpe dig med.


Min vej hertil har været en fantastisk rejse og klædt mig på til endnu bedre at kunne hjælpe dig med at opnå præcist det samme: En sundere hverdag i en lettere krop.
 

2012-2021: Klinisk diætist i Gentofte kommune

Undervise og vejlede om kost, ernæring, dysfagi, diabetes, hjerte og KOL

2014-2016: Underviser på Suhrs seminarium

Havde den udsøgte fornøjelse at undervise på diætistuddannelsen

2011-2012: Sundhedskonsulent i diabetesteamet på Sundhedscenter Aalborg

Her udarbejdede jeg blandt andet undervisningsmateriale og tilrettelagde undervi sningen til diabetespatienterne.

2010-2012:  Klinisk diætist hos privatpraktiserende diætist

Formidling af kostprincipper til forskellige kunder som overvægtige, undervægtige, børn, unge, diabetespatienter og kardiologiske patienter.

I 20111 blev jeg færdig med min kandidatuddannelse i klinisk ernæring, som er en dybdegående uddannelse i hvordan ernæring kan behandler i et sygdomsforløb. Du kan se mere om min kandidat uddannelse her. 
Min uddannelse til diætist, er en proffesionsbachelor i ernæring og sundhed, som du kan læse mere om her.
Det er også herfra jeg har en autorisation fra sundhedsstyrelsen.
 

I dag er jeg selvstændig diætist og driver min egen forretning, hvilket gør mig i stand til at hjælpe mennesker i hele Danmark, da jeg naturligvis tilbyder online konsultation. 

 

Har du fået konstateret type 2-diabetes eller for højt kolesterol? Så lad mig hjælpe dig med kostvejledning

Da jeg har en stor viden og meget erfaring inden for diabetes og dyslipidæmi (højt kolesterol), så har jeg også mulighed for at hjælpe klienter med disse diagnoser.

For dig med diabetes, kan jeg hjælpe dig med sænke dit gennemsnitsblodsukker, opnå et mere stabilt blodsukker i hverdagen og måske på sigt slippe for at tage så meget diabetesmedicin. Læs mere om diabetes, kost og vægttab her. 

 

Har du fået konstateret et for højt kolesterol, så kan jeg også hjælpe dig med at sænke dit kolesteroltal via kost og motion. Læs mere om kolesterol, kost og vægttab her. 


OBS: Som fagperson er det vigtigt for mig at sige, at jeg altid anbefaler dig at følge din læge og behandlers anvisninger. Min vejledning vil blot være en hjælp til at komme endnu hurtigere i mål og skabe holdbare vaner, så du på sigt kan slippe for at tage så meget medicin og ikke mindst; Få et sundere og lettere liv. 

 

Lad mig være din personlige kostvejleder og guide dig gennem junglen af anbefalinger, kostprincipper og mislykkedes forsøg 

Uanset om du vejer 5 kg for meget eller 25+ kg for meget og har prøvet, hvad der føles som alt, så er der en vej for dig. Og der er ingen grund til at slå sig selv i hovedet uanset, hvor mange slankekure, kostprincipper og 10 dages-planer, du har forsøgt, men opgivet halvvejs. Jeg forstår dig 100%. For det ér svært at finde den helt rigtige vej gennem junglen af kostråd derude. 

 

Mit forslag er, at du forsøger én gang mere. Med min hjælp. Så hvis du har svært ved at få skabt gode vaner i din hverdag vil jeg gerne invitere dig til en gratis afklarende samtale, så vil jeg elske at fortælle dig mere om de muligheder, der er for dig.

Book en gratis afklarende samtale direkte i min kalender lige her. 

 

Jeg glæder mig til at tale med dig. 

 

Vi tales ved. 

Julie Petersen 

diætist og ernæringsekspert
bottom of page