top of page

Autoriseret klinisk diætist Julie Petersen

Opdateret: 30. jan.

Jeg hjælper med at skabe nye kostvaner ved at få et afbalanceret forhold til mad. Mange af mine deltagere kontakter mig for vægttab. De har måske prøvet hvad der føles som alt tidligere, og måske det også har lykkes for en periode, men har efterfølgende taget på igen. Mange af mine deltagere har prøvet alt fra undgå kulhydrater, skære ned på fedt, tælle kalorier, faste m.m. Forskningen viser at den måde vi lykkes med et vedvarende vægttab er ved at finde den individuelle vej, hvor kostvanerne ikke bliver for surt og kedeligt. Jeg ved at mange af mine deltagere starter dagen rigtig godt med sund morgenmad måske skyr med frugt og nødder, frokosten går også godt med salat og kylling, men så om eftermiddagen er man blevet så sulten at det bliver uudholdeligt og så bliver der rigtig svært, måske om eftermiddagen, måske til aftensmaden eller efter aftensmaden når man sidder i sofaen. Derfor er det vigtigt at få en nærende kost fra starten og ikke gå og sulte sig selv fra starten af dagen. Det er det jeg hjælper mine deltagere med.


Jeg hedder Julie Petersen og er autoriseret klinisk diætist


En klinisk diætist hjælper dig der har brug for kostændringer. Det kan være du har prøvet flere slankekure, men ofte ikke har haft den ønskede effekt på den lange bane. Måske har du flere gange prøvet 2-3 uger ja måske 2-3 måneder men så er der kommet noget i vejen, måske skulle du til fødselsdag og det var derfor umuligt at holde din slankekur, og du kom ikke på sporet igen efterfølgende, og du endte med at droppe din slankekur og gik tilbage til dine gamle kostmønstre. Det er helt almindelig danskere som henvender sig til mig, og har brug for en klinisk diætist. Hvis man skal bygge et hus vil man nok kunne lære det hele selv og kunne bygge sit hus selv. Men de fleste vælger alligevel at få andre til at hjælpe eller gøre det for sig, da de ønsker at det skal gå hurtigere, og de ved det kommer til at gå hurtigere end at gøre det selv. Ja måske ved de også der er større sandsynlighed for at komme i mål hvis de får nogen til at hjælpe. Det er det samme med en klinisk diætist og vægttab. Nogle vil måske tænke, det kan jeg godt selv finde ud af, jeg skal bare lige læse en bog eller følge en plan fra nettet. Min erfaring siger mig at hvis du får hjælp vil du hurtigere nå dit mål, ja måske vil du give op på vejen hvis du skal stå med det hele selv.


Jeg anbefaler ikke slankekure. Jeg hjælper mine deltagere med at lave livsstilsændringer som passer til dig og holder på den lange bare, så det er noget du kan blive ved med. For mig er der ikke noget der er forbudt, men det handler om at skære ned og spise i de rigtige mængder.

Autoriseret klinisk diætist Julie Petersen

Det er helt almindelige mennesker der har brug for en diætist.

Mange af mine klienter oplever på et tidspunkt at det er svært. Fælles for alle mine tidligere deltagere er at de har prøvet rigtig meget. -Ja måske nærmest alle gode råd, læst alle slankebøger, og prøvet alle kure, men har tidligere ikke opnået målet om et varigt vægttabt. Nu er de klar til at få noget professionel hjælp.

Jeg hjælper og støtter mine deltager i at fastholde deres nye sunde vaner således deres mål opnåes. For mig er det vigtigt at vi sammen finder de nye løsninger der passer til lige netop dig. Derfor starter jeg altid med at lave en grundig systematisk gennemgang af din kost, så jeg kan danne mig et billede af hvad du gør i løbet af dagen og hvornår der er behov for at gøre noget andet. Mange af mine deltagere fortæller ved første samtale at de starter godt ud fra morgenen og spiser sundt, men så på et tidspunkt i løbet af dagen bliver de for sultne og kan så ikke modstå fristelsen længere for at vælge noget knap så sundt. Det er her vigtigt for mig at vi sammen finder ud af hvad du kan gøre i stedet for.


Hvad er en klinisk diætist.

En klinisk diætist har uddannet sig 3,5 år til profession bachelor i ernæring og sundhed med speciale i klinisk diætetik. Uddannelsen til klinisk diætist er det eneste der giver berettelse til titlen diætist og klinisk diætist. Uddannelsen indeholder hovedsageligt en masse viden om kost og ernæring men også viden om kroppen og hvordan ernæringen påvirker kroppen i forskellige situationer og i forbindelse med sygdom Jeg har efter mine uddannelse til klinisk diætist valgt at læse kost og ernæring 2 år yderligere til kandidat i klinisk ernæring, så jeg har en 5 årig ernæringsuddannelse.


Hvordan foregår samtalerne hos mig


Samtalerne foregår online over teams, hvor jeg sender dig et link og vi er på. Det er nemt. Jeg spørger systematisk ind til din dagligdag og dine kostvaner i løbet af dagen. Her ud fra finder vi ud af hvilke ændringer der vil give det største resultat med den nemmeste indsats fra dig. Vi er alle forskellige og har forskellige vaner, det er derfor altid individuelt hvad der vil være den bedste plan, og hvad man skal have fokus på. For mig er det vigtigt at jeg kan huske og kender alle mine deltagere. Jeg tager derfor kun 2-3 nye deltagere ind hver uge. Ønsker du det skal være dig så kan vi tage en snak, som er gratis og helt uforpligtende.


Deltageroplevelse

"Jeg er tæt på at afslutte et forløb ved Julie og har lige lyst til at dele min oplevelse.

Jeg har været på mange slankekure/diæter eller livsstilomlægninger, men hver gang er jeg efter kort tid endt, hvor jeg startede rent vægtmæssigt.

Jeg fik kendskab til Julie gennem en veninde, som var i gang med et forløb og talte meget positivt om det.

Det der fungerer så godt for mig er, at Julie kikker ind i mine daglige rutiner ift madvaner og hjælper mig med at se, hvor jeg kan gøre noget andet eller ændre lidt. Det betyder at Julie ikke opfordrer til en diæt med en helt masse man ikke må spise.

Hun kommer med gode ideer til hvad jeg kan spise, hvordan jeg læser indholds fortegnelsen på de madvarer jeg køber og hvad jeg skal kikke efter.

diætist

Julie er altid positiv og tager udgangspunkt i det der fungerer - hvis jeg ikke har tabt mig, når vi snakker sammen, så hjælper hun mig med ideer til at komme videre. Julie har stor respekt for, at hverdagen ikke kun handler om sunde kostvaner og vægttab og at der også kan være andre ting i ens liv der driller og derfor kommer hun med meget realistiske og brugbare ideer. Udover kosten kommer hun også med gode ideer til motivation og motion.

Jeg nyder mine samtaler med Julie, fordi hun altid får øje på små ting der kan hjælpe mig, mens vi snakker og fordi hun også hjælper mig med at genopfriske nogle af de ting vi har snakket om.

Julie får mine varmeste anbefalinger, når man som mig ønsker at smide nogle kilo.

Hilsen en der er rigtig godt på vej til at smide de sidste kilo"

Heidi Vig Jøker, Nr. Snede


 

Sundhedsforsikring

Vidste du at sundhedsforsikringer bevilliger forløb hos klinisk diætist, hvis du har et BMI over 30, nogen sundhedsforsikringer bevilliger forløb hvis du har et BMI over 28. Så hvis du har en privat sundhedsforsikring fx gennem dit arbejde, og BMI over 28, vil mit bedste råd være at kontakte din sundhed forsikring og høre om de vil bevillige et forløb. Så er jeg klar til at hjælpe dig med at få sammensat en plan der passer til lige netop dig og din hverdag. Hvis du vil læse mere om hvad jeg tilbyder, kan du læse om hjælp til vægttab lige her.

Sygeforsikringen Danmark


Hvis du er medlem af sygeforsikringen Danmark, giver de 275 kr i tilskud til klinisk diætist, hvis man er i gruppe 1,2 eller 5. Dog max 1650 kr inden for 12 måneder.


Hvis du gerne vil finde ud af om jeg er den rigtige til at hjælpe dig med dine kostændringer, så lad os tage en snak. Du er altid velkommen til at booke en gratis samtale i min kalender, som er helt uforpligtende. Her kan jeg guide dig mere.


Diætist fra Bryrup nær Silkeborg og Brædstrup


Jeg er født og opvokset i en lille by Bryrup lige mellem Silkeborg, Vejle, Horsens, Herning og Viborg Jeg har taget min gymnasiel uddannelse i Silkeborg, og det meste af min familie bor stadig omkring Silkeborg.

Jeg har siden 2005, beskæftiget mig med ernæring og sundhed. Jeg har gennem tiden arbejdet med personer der har haft behov for et vægttab. Det har bl.a. været personer der har været overvægtige, haft diabetes, forhøjet kolesterol, hjerte-kar sygdomme eller KOL og derfor haft brug for kostændringer der var tilpasset lige netop dem.


Deltageroplevelse Brædstrup

Læs her hvad Betina fortæller om hendes forløb hos mig. I maj stod jeg et sted i min livsstilsændring hvor jeg var kørt lidt fast og manglede sparring. Jeg havde styr på min mad, samt motion der var blevet en fast del af min hverdag og jeg havde allerede opnået et tilfredsstillende vægttab, men alligevel havde jeg nogle udfordringer. Jeg led af voldsom refluks (sure opstød) som krævede medicin og jeg havde også svært ved at finde ud af hvad jeg kunne og måtte spise i forhold til min træning, jeg havde rigtig svært ved at navigere i min sult før og efter træning. Jeg var rigtig bange for at falde tilbage i mit gamle mønster, hvilket jeg har prøvet mange gange før. Faktisk var det det altid på nuværende tidspunkt jeg plejede at falde tilbage i gamle vaner.

Jeg søgte oprindelig en diætist i mit nærområde med fysisk fremmøde, men Julie var faktisk den første der kom frem og hjemmesiden var fuld af spændende læsning og ærlige udtalelser fra klienter. Møderne på Teams har fungeret perfekt ind i min travle hverdag og jeg vil til enhver tid fortrække onlinemøderne fremfor fysisk fremmøde- og så er Julie jo bare skøn at tale med, glad, smilende og meget empatisk og jeg er altid i godt humør og fuld af gå på mod efter et møde.

Det jeg godt kan lide ved dette forløb, er man har en kostplan som rettesnor, men ikke noget slavisk med at tælle kalorier og måle/veje mad af, hvilket stresser mig helt vildt. Jeg hviler meget mere i mig selv og har fået en kæmpe madro og intet er forbudt, jeg prioritere bare meget mere i min hverdag og bytter usunde ting ud med sunde alternativer. Byttet serier og sofahygge ud med motion og gåture. Jeg har opnået en meget større forståelse for vittigheden omkring min mad i forhold til træning, jeg har opnået et stort vægttab på i alt 24 kg og så har jeg opnået at min refluks (sure opstød) er helt forsvundet og jeg tager ikke længere medicin mod dette, hvilket er fantastik.

Jeg har haft et fantastisk forløb og vil helt klart anbefale det til andre. Julie ”holder dig i hånden” hele

vejen og hepper på dig. Du kan helt oprigtig mærke Julie helt ud igennem skærmen, hendes entusiasme og hendes glæde over dine resultater. Jeg kæmper videre med Julie på sidelinjen og glæder mig til at komme i mål.

Jeg vil give Julie 5 stjerner. Betina Lind, Brædstrup

Deltageroplevelse


248 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page