top of page

Hvad er en kostplan?

Opdateret: 29. jan.

Jeg har oplevet deltagere på mine forløb der fortæller at de har prøvet at følge en kostplan, men det virker ikke. Nej, så må vi jo se nærmere på hvad der ikke virker for dig. Jeg har haft klienter som i dagligdagen sparer på kalorierne og følger en kostplan som gør, at når ugen er omme har de ikke opnået det ønskelige vægttab, og de tænker så en kostplan virker ikke for mig. Jeg laver derfor nogen gange en øvelse med disse deltagere og siger prøv lige at veje dig mandag morgen og vej dig så igen fredag og så igen mandagen efter. Det vi ofte finder ud af er at deltagerne taber sig i løbet af hverdagene, men øger så vægten i løbet af weekenden, og har så taget det hele på mandagen efter. Vi bliver så hurtige om at kostplanen virker men vi bliver nød til at lave nogle ændringer i weekenden som gør at kalorieindtaget nedsættes også i weekenden, så vægten er stabil i weekenden og deltageren så kan taber sig yderligere ugen efter. For mig kan en kostplan være en start på et vægttab, hvor deltagerne får en forståelse hvordan man kan spiser i løbet af dagen og være i kalorieunderskud. Men hurtigt skal en kostplan lægges væk, så det bliver nye vaner for mine deltager.

Hvad er en kostplanJeg mig hjælper jeg med vægttab, ved at få et afbalanceret forhold til kost. Mange af dem der kommer til mig, har længe tænkt at de var overvægtige og derfor været på alle verdens kure. Først var fedt forbudt, så var kulhydrater forbudt. Så har man prøvet den ene kur efter den anden, for at give op efter et par uger eller et par måneder. Hos mig hjælper jeg med at finde tilbage til et afbalanceret forhold til mad, uden noget er forbud, men alt skal indtages i passende mængder. Mange af mine deltagere starter godt fra morgenen. Spiser en sund morgenmad, og tænker i dag skal jeg spise sundt. Det går også godt til frokosten, hvor der bliver spist en salat med kylling. Men så om eftermiddagen eller om aftenen bliver det svært, fordi nu har man levet i kalorie underskud hele dagen, så er man virkelig blevet sulten, og derfor er trangen til at spise, blevet større end motivationen for sundt mad. Derfor hjælper jeg med at få nok mad i løbet af dagen, så man undgår at blive oversulten senere på dagen.

34 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarii


bottom of page