top of page
Sund salat

Diætist Helsingør

Leder du efter en autoriseret klinisk diætist, er du havnet det rigtige sted.

Jeg hjælper mine deltagere med at foretage kostændringer, så de opnår deres mål om vægttab. Jeg hjælper med at få struktur på hverdagen så du ikke længere skal være sulten og falde i, men få de næringsstoffer du har brug for i løbet af dagen, så du ikke er hundesulten når du kommer træt hjem fra arbejde kl 16.00, eller spise en stor portion aftensmad når du endelig sidder ved bordet og slapper lidt af. For andre er det først om aftenen det bliver svært når de sidder i sofaen. Men fælles for alle har de brug for struktur på hverdagen, så de ikke bliver så sulten, men derimod bliver fyldt om med god energi. Måske kender du selv nogle af de mennesker, hvor du tænker, hvor har de dog alt den energi fra. Og det handler om sunde kostvaner i løbet af hele dagen. For højt indtag af sukker og andet hurtigt energi, giver energi kortvarigt, men hurtigt falder energien igen. Måske kender du det med at 20 minutter efter et måltid bliver du træt eller energiforladt, det er fordi dit blodsukker har været på spil. Når du spiser et måltid stiger blodsukkeret men efterfølgende falder blodsukkeret, og det er her din energi falder, fordi kroppen har travlt med at fordøje den mad du har spist.

 

Jeg hjælper derfor mine deltagere med at få styr på dagen, så de føler sig energiske i løbet af dagen. Det har også den fantastiske effekt at man får lyst til mere, fx mere motion. Mange kommer også tilbage og siger nu er de gået i gang med et stort projekt, fx male hele huset som de har udskudt i årevis. Dette er ikke tilfældigt. Det er simpelthen fordi de får mere energi i løbet af dagen når de får den næring de har brug for. Det har også påvirkning af ens søvn. Jeg bliver så glad når mine deltagere kommer tilbage og siger nu sover de meget bedre om natten, hvilket jo også har indvirkning på at man har mere energi i løbet af dagen, og det har tilmed indvirkning på mindre sød trang, når man får sovet godt om natten. Ja så det er lidt som den gode cirkel at komme ind i med mere energi, bedre søvn, mindre søde sager og selvfølge heraf vægttab.

Min mission er at hjælpe dig med at nå din ønskevægt ved at skabe gode og sunde kostvaner i dagligdagen, der giver dig den struktur du har behov for, så du undgår at være hunde sulten om eftermiddagen spise kæmpe portioner til aftensmaden eller når du kommer hjem fra arbejde eller om aftenen når du sidder i sofaen og skal slappe af.

Jeg hedder Julie Petersen og er autoriseret klinisk diætist, og hjælper mennesker over hele landet med kostændringer

 

Jeg anbefaler altid helt almindelig mad du allerede har i dit køleskab, så du skal ikke ud og købe alle muligt nye ingredienser som du ikke ved hvad er. Jeg anbefaler altid helt almindelig mad, men fordelingen af hvad du skal spise ændrer vi på. For mange betyder det at der skal spises flere grøntsager i løbet af dagen. Men det er forskelligt, for det kommer an på hvordan du spiser i dag. Jeg starter derfor altid med grundigt at sætte mig ind i hvad du plejer at spise på en dag, så vi sammen kan lave de ændringer der skal til for at du opnår dit mål. Alt hvad jeg anbefaler er individuelt tilrettelagt efter hvad du plejer at spise. Hos mig skal du ikke lave noget om hvis det allerede fungerer fint.


Hvem har brug for en klinisk diætist?

 

Jeg hjælper deltagere som har brug for kostændringer. Det kan ofte være i forbindelse med vægttab, diabetes, forhøjet kolesterol eller mave-tarm gener.


Diabetes

I forhold til diabetes, vejleder jeg altid om kulhydrater, da det er kulhydraterne i kosten der får blodsukkeret til at stige. Derfor anbefales jeg altid at vi tilrettelægger kosten, så det er de kulhydrater der giver mindst blodsukkerstigninger du spiser. Et vægttab vil også sænke blodsukkeret, hvis du vejer for meget. Det sker primært fordi insulin virker bedre når man har tabt sig. Hvis du vil læse mere om diabetes har jeg skrevet det her.

Forhøjet kolesterol
Hvis du har forhøjet kolesterol er det både vigtigt at have viden og usunde og sunde fedtstoffer, men det vil for de fleste også betyde at et vægttab er kærkommen. Du kan her læse om Dorthe som via kostomlægning undgik at gå medicin mod kolesterolet.
 

Jeg fik en afklarende samtale hos Julie, fordi jeg havde brug for viden og motivation og til at blive fastholdt i mine sunde kostvaner. Jeg valgte Diætist Julie Petersen selvom jeg kun kendte lidt til Julie, men jeg følte det var et godt valg. Ved Julie havde jeg gode samtaler, og det var en god oplevelse lige fra starten og jeg har opnået og oplever stadig gode resultater, hvilket er bevist med målinger af mine sidste nye kolesteroltal, som var faldet betydeligt fra 7,9 til 4,7 i totalkolesterol, så det nu er indenfor anbefalede værdier. Det var mit kolesteroltal der var mit helt store mål at få ned, men jeg er sandelig også glad for de kilo jeg har tabt og opnået 10% vægttab på et 3 mdr. forløb. Noget, jeg var specielt glad for, var at Julie har en viden om vægttab og ernæring som jeg ikke har, dette har været medvirkende til et godt forløb, og jeg kunne specielt godt lide at Julie var god til at lytte og høre hvad der var brug for. Jeg vil på det varmeste anbefale Diætist Julie Petersen til andre, der har brug for motivation og hjælp til fastholdelse af sunde kostvaner i et forløb. Julie kan med sin viden holde dig på sporet til dit vægttab og dermed få forbedret din sundhedstilstand.
Dorthe Thuren Christensen, Hillerød

Du kan læse mere om forhøjet kolesterol lige her.

Diætist gennem din private sundhedsforsikring.

Vidste du, at man kan få et forløb hos autoriseret klinisk diætist hvis man har en privat sundhedsforsikring. Det er forskelligt fra sundhedsforsikring til sundhedsforsikring hvem der kan få et forløb betalt af sundhedsforsikringen. Hos de fleste sundhedsforsikringer skal medlemmerne have et BMI over 30 for at være berettiget til et forløb betalt af sundhedsforsikringen, hos andre sundhedsforsikringer kan man også få et forløb hvis man har diabetes eller forhøjet kolesterol. Jeg vil anbefale dig at ringe til din sundhedsforsikring og spørge om du er bevilliget et forløb ved klinisk diætist. Man skal have godkendt et forløb inden den første betalte samtale. Book en tid i min kalender, hvis du vil vide mere, så kan jeg hjælpe dig på vej.

Sygeforsikringen Danmark

Medlemmer af sygeforsikringen Danmark giver tilskud til forløb hos klinisk diætist, hvis man er i sygegruppe 1, 2 eller 5. Sygeforsikringen Danmark giver til alle medlemmer 275 kr i tilskud pr gang, og max 1650 kr inden for 12 måneder. Som jeg indberetter til sygeforsikringen Danmark.

Diætist og ernæringsekspert  Skive

Diætist Julie Petersen

Autoriseret klinisk diætist

bottom of page