top of page

Sund livsstil

Sundhed kan være forskelligt. Særligt hvis vi har en sygdom er der andre anbefalinger end til den generelle befolkning.

Det er derfor vigtigt at leve efter de anbefalinger som passer til dig.

Anbefalinger

Diabetes: Til dig som har diabetes er det særlig vigtigt at have fokus på kost der sørger som at dit blodsukker er stabilt således dit langtidsblodsukker er efter anbefalingerne.

Hjerte-kar: Til dig der har hjerte-kar problematikker er det særligt vigtigt at have fokus på kvaliteten af fedt. Kolesterol som omdannes fra mættet fedt, kan sætte sig i blodkarvæggen, og dermed laver forsnævringer i blodkarvæggen.

Cancer: Til dig som har cancer og er i behandling med kemoterapi er det særlig vigtigt at få nok kalorier således immunforsvaret har energi til at opbygge de hvide blodlegemer og kroppen kan være klar til den næste omgang kemoterapi.

KOL: Til dig der har KOL er det vigtigt at vægten er indenfor anbefalingerne. Hvis man taber sig i vægt er det også protein og muskelmasse man taber. Det er her vigtigt at have fokus på øget fedtindtag, da det kræver mindre ilt at omsætte fedt til energi end andre næringsstoffer. Hvis du derimod vejer for meget kræver det meget mere ilt at bevæge sig rundt og du bliver hurtigt forpustet. 

diætist og ernæringsekspert
Faldssalat

Jeg vejleder altid ud fra sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Overvægt: Jeg har også stor succes med at vejlede overvægtige. Jeg føler stor glæde ved at hjælpe andre til et opnå deres mål og drømme.

Erfaringsmæssigt ved jeg at mange har brug for at have fokus på portionsstørrelser, i hverdagene og i weekenderne. Halvdelen af tallerkenen skal indeholde grøntsager. 1/4 af tallerkenen skal indeholde kartofter/ris/pasta eller brød og den sidste 1/4 af tallerkenen kan indeholde protein som fisk, kylling eller kød.
Vil du høre mere om hvordan jeg kan hjælpe dig, så send mig en besked i messenger, og vi tager en snak om hvordan jeg kan hjælpe dig videre
Julie Petersen Klinisk Diætist | Facebook

bottom of page