top of page

Diætist Struer

Autoriseret klinisk diætist Julie Petersen

Jeg arbejder med at hjælpe mennesker med at få et afbalanceret forhold til mad, så man lærer at spise det man har behov for i løbet af dagen, så trangen til snacks og søde sager fx om eftermiddagen eller om aftenen mindskes. Jeg har fokus på sund kost i løbet af dagen og finde en vej der er til at holde ud, og undgå en streng kur, og finde en vej for dig der kan holde, så du undgår efterfølgende vægtstigning og yoyo-vægt. Undersøgelser viser at ændringer i hverdagen og vaneændringer ved at tage små skrift er vejen til at opnå et vægttab, der holder i længden. Jeg arbejder derfor med mine deltagere på at finde ud af hvilke ændringer der er naturlige for dem af lave om i dagligdagen.

diætist og ernæringsekspert.JPG
Citrus Fruits

Jeg hedder Julie Petersen og er klar til at hjælpe dig med kostændringer.

Her vil jeg prøve at forklare lidt mere om min tilgang til kostændringer. 
Jeg ved at mange af mine deltagere i mange år har haft et anstrengt forhold til vægt, krop og mad. Mange af mine deltagere har tidligere prøvet at tælle kalorier eller en kur fx low carb eller andet, men har nu brug for et mere nuanceret forhold til mad, så de kan spise en æbleskive uden at bagefter kompensere ved at undgå aftensmaden. For mig handler madoplevelser om så meget mere end kalorier, og hvis vi lærer at lytte til vores krop, lærer vi også hvornår vi er naturligt mæt. Naturligmæthed er her hvor du føler en behagelig mæthed, og ikke spiser dig overmæt.

Alt for mange af mine klienter fortæller at de helt har opgivet at spise sundt, fordi de har haft for mange nedture i forsøg på at finde en slankekur der har passet til dem. og efterfølgende er det eneste de husker følelsen af endnu en nedtur. Det bliver jeg rigtig ked af at høre. og jeg ved at du også nok skal finde din vej en dag. 
Det er vigtigt at du er mæt i løbet af dagen, fordi det er meget nemmere at undgå snack og søde sager når du er mæt. Derfor har jeg fokus på at du skal føle dig mæt og ikke være sulten.
Jeg har fokus på at arbejde med at mærke efter og føle mæthed, og stoppe med at spise når du føler dig mæt. Men det sker ofte at vi er kommet til at spise for lidt i løbet af dagen og når vi så endelig sidder ved aftensmadsbordet og slapper af, kommer vi til at spise 1½ - 2 portioner aftensmad.

bottom of page