top of page

Er en diætist gratis?

Opdateret: 29. jan.

Har du en privat sundhedsforsikring evt. gennem dit arbejde og har du et BMI over 30, er der hjælp at hente.

Vidste du at private sundhedsforsikringer bevilliger forløb hos privatpraktiserende klinisk diætist? Det er forskelligt fra sundhedsforsikring til sundhedsforsikring hvornår de vil bevillige et forløb, nogle steder vil sundhedsforsikringen bevillige et forløb hvis du har et BMI over 30, andre steder hvis man har BMI over 28 eller andre kostrelaterede årsager. Jeg vil derfor anbefale dig at ringe til din sundhedsforsikring og spørge, eller du er velkommen til at spørge mig ved at booke en tid i min kalender lige her. Føler du det er svært at finde den rigtige måde at opnå de kostvaner som passer til dig, så er du kommet til det rigtige sted. Jeg hedder Julie Petersen og er uddannet klinisk diætist, og har en kandidat i klinisk ernæring fra universitetet. Jeg har de sidste 15 år hjulpet mennesker med at ændre kostvaner, så de opnår de mål om vægttab de ønsker sig.


Er en diætist gratis
Diætist Julie Petersen

Jeg hører ofte igen og igen at det er svært at tage sig sammen, eller at mine deltagere tidligere oplever at deres slankekur kun holder i 3 uger eller 2 måneder ja måske kun 4 dage inden de tænker så kan det også være lige meget. Jeg elsker at hjælpe mine deltagere derhen hvor de siger nu har jeg endelig "knækket koden" og nået derhen hvor de sunde kostvaner er blevet naturlige for dem og de ikke længere skal bruge tid og energi på at tænke over hvad de må spise, og ikke må spise. For mig er der intet der er forbudt, men vi skal sammen finde ud af hvilke ting du godt kan undvære og hvad du virkelig sætter pris på, som du selvfølgelig skal blive ved med. Ofte hører jeg også at mine deltagere fx spiser kagen på arbejdet, ikke fordi de har lyst, men ren og skær er en gammel vane de faktisk ønsker at bryde. Det vil jeg gerne hjælpe dig med. Hvis du gerne vil høre mere kan du booke en gratis og uforpligtende samtale lige her i min kalender. Fælles for de mennesker jeg arbejder med er at de har prøvet rigtig meget. De har ofte fået råd fra venner og familie, og læst alt hvad der står på nettet, og ved rigtig meget. Ja de har måske købt alle kogebøger, men har stadig ikke helt knækket koden til hvordan det skal komme til at virke rart og afbalanceret for dem selv, og der har derfor været en lang og opslidende kamp, som de igen har tabt, og derfor nu har brug for noget professionelt hjælp.

Hvad gør en diætist?

Jeg hjælper de deltagere der kommer til mig med at få skabt kostændringer som sikre at deltageren opnår det de ønsker med deres kostændringer. Jeg starter altid med at spørge ind til hvad deltagerne gerne vil opnå, og hvad deres mål med samtalerne er. Jeg vejleder altid ud fra sundhedsstyrelsens anbefalinger, og jeg har også en autorisation fra sundhedsstyrelsen og er behandler gennem sygeforsikringen Danmark, så man får tilskud derfra, når man er i forløb hos mig.

De personer der kommer til mig har ønske om vægttab. Eventuelt i forbindelse med diabetes eller hjertekar sygdom eller andre diagnoser som mine deltagere nu også skal tage højde for, og har svært ved at få til at gå op i en højere enhed. De har derfor nu bestemt sig at få noget professionelt hjælp.

Hvordan foregår et forløb hos mig?

Samtalerne hos mig starter med at jeg gennemgår din kost i løbet af dagen, så jeg hurtigt får et overblik over hvad du spiser i løbet af en dag. Dette giver mig baggrund for at hjælpe dig med at finde ud af hvilke ting der vil være godt at starte med at ændre på.

Jeg anbefaler altid helt almindelig mad. Hos mig er der ingen piller, pulver eller andre super kure. For det virker ikke på den lange bane. Alt hvad jeg anbefaler kan du købe nede i supermarkedet, og mange af mine deltagere er rigtig glade for at de ikke skal i specialbutikker, for at købe et eller andet nyt, de slet ikke ved hvad er. Jeg anbefaler altid helt almindelig mad. Du kan læse mere om hjælp til vægttab hos mig lige her.


Du kan bo over hele landet da alle mine samtaler foregår over teams. Jeg får ofte at vide af mine deltagere at det fungerer rigtig godt med samtalerne på teams, hvor vi kan se hinanden, og det kan foregå hvor de end er, om det er hjemme eller om det er en pause på arbejdet. I et 3 mdr. forløb hos mig får du 1:1 samtaler, typisk hver 2. uge, hvor vi mødes online på team, som er nemt at få til at virke, alle mine deltagere har hurtigt fået teams til at virke, måske med lidt hjælp fra mig den første gang. Jeg hjælper dig trygt i gang.

113 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page